OturanBilge.com'da Yazar Olmak İster Misiniz?

Kültür&Sanat

Spotify’dan 5 Dinlendirici Enstrümental Müzik

Dinlendirici Enstrümental Müzikler

Kimileri için ders çalışırken veya yaparken dinlemek vazgeçilmezlerden biri. Özellikle enstrümental müzikler iş ve ders motivasyonunuzu arttıran özelliklere sahip müziklerdir diyebiliriz.

Enstrümental nedir peki? Fon müziği, sözsüz müzik veya enstrümental müzik; bir müzik eşliğinde, hiçbir kişi tarafından herhangi bir söz ile seslendirilmeden ve belirli ritmi bulunan müzik türüdür. Genellikle bir şiir, hikâye, vs. okunurken arka plan olarak çalınır. Günümüzde sadece bu tarz müzikleri dinleyenler de mevcuttur. New age, ethnic, enstrümental, vs. tarzı müzikler bu tarza örnek gösterilebilir. (Wikipedia)

Dinlendirici Enstrümental Müzikler
Dinlendirici Enstrümental Müzikler

Son 5-6 yıl içerisinde popüler hale gelen Spotify, Deezer ve Youtube Music ile, bunların sahip olduğu beğendiğimiz ritimlere göre ritimsel algoritmalar tarafından benzer müzikleri bize sunarak yepyeni müziklerle, sanatçılarla kavuşma olanağımız oluyor.

Siz de enstrümental müzikleri seven biriyseniz bu öneriler hoşunuza gidecektir.

1) Yom – Road Movie

Yom aslında bir jazz sanatçısı. Fransız kökenli olan Yom usta bir klarnetçi. Bu eserinde de klarnetini konuşturuyor. Sizi oturduğunuz yerde güzel diyarlarda gezmeye çıkaran dinlendirici enstrümental müzik olduğuna emin olabilirsiniz.

2) N. Walewska, Paweł A. Nowak, Orkiestra Progress pd. Szymona Morusa – La Noyee z filmu Amelia – Najpiękniejsza Muzyka Filmowa

Ünlü filmlerin müziklerini çeşitli Polonyalı sanatçılarla yeniden orkestra şeklinde Najpiękniejsza Muzyka Filmowa albümünde muhteşem performansla yeniden çaldılar. Ünlü Fransız yapımı olan Amelie filminin müziğini de bu albümde La Noyee z filmu Amelia adıyla yeniden çalmışlar. Amelie filminin müziklerini besteleyen Yann Tiersen’den daha iyi bir performans çıktı desem yalan olmayacaktır.

3) KAUAN – Lapsenmuisto

KAUAN aslında çok eski bir grup. Kelime olarak Fince kökenli ve uzun zaman önce anlamına geliyor. Rusya kökenli olan KAUAN grubu, 2005 senesinde Anton Belov tarafından kuruldu, ilk çıktığı zaman doom/folk tarzı müzikler yaparken, 2009’da çıkarttıkları “Tietäjän Laulu” albümüyle folk rock/post rock grubu halini aldı. Lapsenmuisto adlı oldukça yumuşak olan eserleriyle sizi bambaşka yerlere götürecek diyebiliriz.

4) Lino Cannavacciuolo – Insight

Lino Cannavacciuolo İtalyan keman sanatçı. Kemanıyla gerçekten harikalar yaratan biri. İtalyan kadim klasik müziklerini, Akdeniz ritimleriyle birleştirip, hafif oryantal havayla birleştirerek ortaya insanı gerçekten dinlendiren, güzel düşlere sürükleyen eserler çıkaran gerçek bir sanatçı. Burada 2016’da hazırladığı “Insight” adlı albümündeki “Insight” adlı eserini paylayışıyorum ancak “Altalena” adlı eserini de tavsiye ederim.

5) Jose Carcavelos – Camera Obscura

Jose Carcavelos hakkında açıkçası hiçbir fikim yok. Çünkü kendisi hakkında internette de herhangi bir bilgi bulamadım. Amatör bir piyanist olabilir diye düşünüyorum. Size tavsiye ettiğim müziği ise, “Camera Obscura” adlı eser. Ancak “Camera Obscura” adlı eserini dinlediğim zaman aklıma direkt olarak BBC yapımı olan Doctor Who dizisine paralel giden Torchwood dizisinden bir geldi.

Torchwood dizisi müziklerini besteleyen Ben Foster ve Murray Gold’un dizinin karakterlerinden olan Owen Harper için hazırlamış olduğu Owen’s Theme adlı parçanın aynısı diyebiliriz. Aslında Owen Harper’ın yaşadığı zorlu dönemde hüzünlü bir anda piyano versiyonu da çalmıştı, çok beğenmiştim, ancak dizinin sonradan çıkan Soundtrack albümünde bu yoktu. Jose Carcavelos bu açığı Camera Obscura ile kapatmış neyse ki.

Torchwood dizisinden Owen’s Theme adlı parça da burada:

Elimden geldiğimde son zamanlarda dinlediğim dinlendirici enstrümental müzikleri sizlerle paylaşmaya çalıştım. Sizlerin de hoşuna giden müzikler varsa yorum bölümünden yazabilirsiniz. Keyifli dinlemeler.

Related posts
Kültür&Sanat

2022 Yaza Damga Vuran Pop Müzikler

Kültür&Sanat

Urfa Yemekleri: Şanlıurfa'ya Özgü 15 Yemek

Kültür&SanatYaşam

Muazzez İlmiye Çığ’ın Gilgameş Adlı Kitabının Değerlendirmesi

Kültür&SanatYaşam

Motoko Sato'dan Doğal Doku Fotoğrafları

E-Bültenimize Abone Olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir