
Sivilceleri probiyotikle tedavi etme konusunda internette son yıllarda sıkça karşılaşabilirsiniz. Gençlerin ve artık orta yaş grubundaki bir çok kişinin sorunlarından biri sivilceler. Sivilceler bir deri hastalığı olarak görülse de yapılan son araştırmalar vücut içerisindeki bazı dengesizliklerden veya bozukluklardan dolayı ortaya çıktığı tespit edilmiştir.
Sadece krem, losyon vb. dışarıdan uygulanan tedavilerin tam olarak işe yaramadığı ve içeriden desteklenen tedavinin antibiyotikle yapılması hastalığı yaşayanların tekrar tekrar ilaçları kullanmasıyla son bulmakta. Sivilce bir deri hastalığı olarak görülse de aslında iç hastalık sonucu ortaya çıkmaktadır.

Son yıllarda yapılan araştırmalar ile bağırsak geçirgenliği yüksek olan kişilerde yağ emiliminın kana karışması ile deride bulunan bakterilerin sivilceye neden olduğu açıklanmakta. Yani bağırsak geçirgenliği konusu burada en büyük kilit rolü oynamakta.
Peki bağırsak geçirgenliğini azaltmak için ne yapmalı?
Bağırsak geçirgenliğini azaltmak için probiyotik kullanmayı deneyen uzmanlar, probiyotikler ve doğal besinler ile azalttığını belirtiyorlar. Sağlıklı ve doğal besinler ve bol probiyotik, prebiyotik besinler ile hastaların üzerinde yapılan testlerde çok yüksek oranda başarı sağlandığını açıkladılar. En iyi probiyotik ürünü hangisi diye soracak olursanız, içerisinde ne kadar fazla tür ve ne kadar fazla sayı varsa o iyidir diyebiliriz. Ancak doktor kontrollü almanızda da çok büyük yarar olacaktır.
Probiyotikle Sivilce Tedavisinde Ne Yapmalıyız?
Sebze ağırlıklı besinler ve protein temelli et yumurta ile doğal besinler tüketerek, bunlara ek olarak probiyotik içeren kefir, kombu çayı, boza, fermente turşu, ev yapımı yoğurtlar tüketip, rafine edilmiş ve paketli tüm gıdalardan uzak durmak. Rafine edilmiş gıdalar ile gluten içeren besinlerin sık kullanımı ile hastalığınız ilerlemeye devam edecektir. Hatta bu tür gıdaları tamamen hayatınızdan çıkartmak sizin için en sağlıklısı olacaktır. Bunun yanında doğal şeker dahi olsa şeker içeren her türlü yiyecek ve içeceği hayatınızdan çıkarmanız da hastalığınızda 1 hafta içerisinde olumlu etkiler yarattığına tanık olabilirsiniz.
Kaynak: W. Bowe, N.B. Patel, A.C. Logan, Acne vulgaris, probiotics and the gut-brain-skin axis: from anecdote to translational medicine, Beneficial Microbes: 5 (2)- Pages: 185 – 199