OturanBilge.com'da Yazar Olmak İster Misiniz?

Yaşam

Az Şeker Kullanımın Sağlığa Faydaları

neden-az-seker-kullanmaliyiz-sekerin-zararlari

neden-az-seker-kullanmaliyiz-sekerin-zararlari

Son yıllarda haberler, dergiler ve gazetelerde şeker kullanımının çok zararlı olduğunu okumaya ve duymaya başladık. Hatta bazı bilim adamları şekere bir tür zehir diye adlandırmaya başladı. Haksız oldıklarını da söyleyemeyiz.

Şeker gerçekten zararlı mı?

Bilindiği üzere artık nüfusu eskisinden çok daha fazla ve artık bu fazlalığı doyurabilmek adına bilim insanları her türlü bitkinin genetiği ile oynayarak tohumlarının özelliklerini değiştirdi. Dün 1’e 10 mahsul toplayanlar genetiği değiştirilmiş tarım ürünleri ile 1’e 100 alabilmektedir. Genetiği değiştirilmiş bu bitkilerin sağlığa ne kadar zararlı olduğunu burada anlatmak oldukça gereksiz olacaktır diye düşünmekteyim. İşte şekerde de buna benzer durumlar yaşanmaktadır. Şeker ve şekerli gıdalarının büyük kısmı mısır şurubundan oluşturulmaktadır. Tabiki genetiği değiştirilmiş mısırlardan.

Şekerin sağlığa zararları

Şekerin zararsız olmadığına inanan kalmamıştır herhalde diyebiliriz. Peki ya bu şeker denen zehirin sağlığımıza ne tür zararları bulunmaktadır?

Şeker vücudumuzda tek bir bölgede ya da şekilde etkiye neden olmaz. Vücudumuzun herhangi bir yerinde, bölgesinde ya da bir tür hastalığın açığa çıkmasına neden olabilmektedir. Aslında şöyle de diyebiliriz, şeker vücudumuzun neresinde hassas bir bölge varsa oradaki hasarı arttırarak genele yayılan rahatsız edici türde hastalıkların başlamasına ve devam etmesini sağlar.

Peki bu hastalıklar nelerdir? Aslında çok fazla türde hastalığa neden olabilmektedir ancak bunların başlıcaları,
– Cilt ve deri hastalıkları (bunda en çok karaciğer kaynaklı olmaktadır),
– Şeker hastalığı
– Bağışıklık sisteminin düşmesi (bağırsaklardaki zararlı bakteri ve mantarların çoğalmasını ortaya çıkarmaktadır),
– Bağırsaklardaki bakteri düzeninin bozulması ve sonrasında bunun kolon kanserine çevirmesini de ekleyebiliriz.
– Aşırı kilo alımı
– Bağırsak bakteri yapısının bozulması ile aşırı gaz oluşumu, gaz sancıları ve mide bulantıları

Ve daha bir çok hastalığın oraya çıkmasına neden olmaktadır demek hata olmaz. Sitemizde de yer alan seboreik dermatit hastalığı ve tedavi yolları yazısında da belirtildiği gibi şekerin az kullanılması ve hatta bırakılması ile hastalığın iyileşmeye başladığı görülmüş.

Şeker yerine ne kullanılmalı

Yapay şekerlerin ya da şekerli abur cuburların tüketimi yerine doğal yollardan alınması daha iyi olacaktır. Özellikle aşırıya kaçmayarak 1 adet meyve ile şeker ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bunun yanında gün içinde 1 avuç kadar dut kurusu ya da diğer kurutulmuş meyveleri tüketebilirsiniz. Yine bunları tüketirken aşırıya kaçmamanız az miktarlarda tüketmenizi tavsiye ederim.

Şekerin yarattığı hasarları ortadan kaldırma

Sağlık problemleriniz varsa ilk önce bir doktora başvurunuz. Sağlık problemleriniz yoksa da sağlıklı yaşam için probiyotik ve prebiyotik besinler tüketebilirsin. Sağlıklı günler… haberci/oturanbilge.com

Related posts
Yaşam

Tesettürün Uydurma Kuralları

Yaşam

Evlenecek Erkek Nasıl Davranır: 5 İpucu

Yaşam

Regl ile İlgili Bilinen 5 Yanlış

Yaşam

Hergün Sevişmek için 5 Neden

E-Bültenimize Abone Olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir